Project 1 “Bereid je voor op je gesprek met de dokter”

Een gesprek hebben met je dokter is niet voor iedereen even gemakkelijk. Je moet soms vertellen over lichamelijke dingen waar j eigenlijk liever niet over praat. De dokter kan lastig te begrijpen woorden gebruiken. De dokter is soms gehaast, er zitten veel mensen in de wachtkamer.

Niet iedereen kan goed formuleren wat er met hem of haar aan de hand is. Gezondheidsvaardigheden zijn “de vaardigheden van individuen om informatie over gezondheid te verkrijgen, te begrijpen, te beoordelen en te gebruiken bij het nemen van gezondheidsgerelateerde beslissingen”. Bijna 40% van de Nederlandse bevolking heeft onvoldoende van dergelijke vaardigheden.

Met Virtual Reality kun je op een behoorlijk levensechte manier je voorbereiden op het gesprek met de dokter. Welke vragen wil je stellen? Welke problemen kun je tijdens het gesprek tegen komen? Hoe ga je daarmee om?

RCTHI sponsort de ontwikkeling van een eerste serie VR-experiences. In samenwerking met verschillende patiënten, dokters, ziekenhuizen en Warp Industries worden enkele experiences gemaakt en op effectiviteit onderzocht.

Het project bevindt zich op dit moment in de idee-fase, de haalbaarheid ervan wordt onderzocht.


%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close